Ympäristövastuullisuus

Stockmannin ympäristövastuullisuuden kaksi tärkeintä teemaa ovat ilmasto ja kiertotalous. Vähennämme arvoketjumme ilmastovaikutuksia Pariisin sopimuksen mukaisesti, ja olemme sitoutuneet Science Based Targets initiative (SBTi) -aloitteeseen. Edistämme kiertotaloutta kasvavana osana tuote- ja palvelutarjontaamme.

Kehitämme jatkuvasti kiertotaloutta tukevaa liiketoimintaa tutkimalla uusia ratkaisuja tuotteiden ja materiaalien käyttöiän pidentämiseksi luonnonvaroja säästäen ja ilmastovaikutuksia vähentäen. Lisäksi kehitämme kiertotaloutta tukevia palveluita.

Kiinnitämme huomiota pakkausmateriaalien laatuun, kierrätettävyyteen sekä määrään, jotta pakkausmateriaalien ympäristökuormitus pysyisi mahdollisimman alhaisena. Materiaalitehokkuutta parantamalla vähennämme tarpeettomia pakkausmateriaaleja. Seuraamme tiiviisti alan kehitystä ja lainsäädännön muutoksia. Muovikassit on valmistettu pääosin kierrätysmuovista ja paperikassit sekä pahvipakkaukset FSC-sertifioidusta materiaalista. Verkkokaupan pakkausmateriaalit on valmistettu osin kierrätysmateriaaleista. Verkkokaupasta voi tilata muovittoman toimituksen.

Suomen-tavaratalot toimivat sertifioidun ISO 14001 -ympäristöjärjestelmän mukaisesti, ja Baltian-tavaratalot soveltavat toiminnassaan Stockmannin ympäristöjärjestelmän toimintatapoja ja -ohjeita. Yhtiö työskentelee tiiviissä yhteistyössä palveluntarjoajiensa kanssa, joilla on tärkeä rooli ympäristötavoitteiden saavuttamisessa. 

ilmasto

Tutustu Lindex-konsernin tieteeseen pohjautuvaan ilmastotavoitteeseen.

kiertotalous

Lue, miten edistämme kiertotaloutta omien merkkiemme suunnittelussa. 

Kuvituskuva, jossa seisova nainen hymyilee

lindex-konsernin ympäristötyö

Kehitämme toimintaamme päästöjen leikkaamiseksi ja ilmastoriskien vähentämiseksi monin tavoin, ja panostamme kiertotalouteen.

Lue koko konsernimme ympäristötyöstä, ja tutustu myös konsernin vastuullisuusraporttiin.