Ympäristövastuullisuus

Stockmann-divisioona uudisti vuonna 2022 koko vastuullisuusstrategiansa vastaamaan ympäristöhaasteisiin ja siirtyäkseen kohti resurssiviisasta liiketoimintaa.  

Suomen-tavaratalot toimivat sertifioidun ISO 14001 -ympäristöjärjestelmän mukaisesti, ja Baltian-tavaratalot soveltavat toiminnassaan Stockmannin ympäristöjärjestelmän toimintatapoja ja -ohjeita. Yhtiö työskentelee tiiviissä yhteistyössä palveluntarjoajiensa kanssa, joilla on tärkeä rooli ympäristötavoitteiden saavuttamisessa.  

Stockmann kehittää jatkuvasti kiertotaloutta tukevaa liiketoimintaansa seuraamalla ja tutkimalla uusia ratkaisuja tuotteiden ja materiaalien käyttöiän pidentämiseksi luonnonvaroja säästäen ja ilmastovaikutuksia vähentäen.  

Yhtiö ohjaa asiakkaitaan kohti kestävää kuluttamista viestimällä muun muassa tuotteiden materiaalien huoltamisesta käyttöiän pidentämiseksi, yhtiön tarjoamista monipuolisista kierrätysmahdollisuuksista ja palveluvaihtoehdoista.  

Stockmann kiinnittää huomiota pakkausmateriaalien laatuun, kierrätettävyyteen sekä määrään, jotta pakkausmateriaalien ympäristökuormitus pysyisi mahdollisimman alhaisena. Materiaalitehokkuutta parantamalla vähennämme tarpeettomia pakkausmateriaaleja. Seuraamme tiiviisti alan kehitystä ja lainsäädännön muutoksia. Muovikassit on valmistettu pääosin kierrätysmuovista ja paperikassit sekä pahvipakkaukset FSC-sertifioidusta materiaalista. Verkkokaupan pakkausmateriaalit on valmistettu osin kierrätysmateriaaleista. Verkkokaupasta voi tilata muovittoman toimituksen. 

Lue koko konsernin ympäristötyöstä täältä (linkki aukeaa samaan välilehteen).