Stockmann-divisioona

Stockmann on monikanavainen vähittäiskaupan yritys, joka keskittyy muodin, kauneuden ja kodin tuotteiden valikoimaan arkeen sekä juhlaan. Baltiassa Stockmannin valikoimiin kuuluvat myös korkealaatuiset ruokatuotteet ja juomat. Stockmannilla on yhteensä 8 tavarataloa Suomessa ja Baltiassa sekä verkkokauppa stockmann.com.

Stockmannin keskeinen tavoite on kehittää aktiivisesti kaikkikanavaista toimintamalliaan – asiakas valitsee missä, miten ja milloin hän meillä asioi.

Stockmann tunnetaan ensiluokkaisen laadukkaista tavarataloistaan. Stockmann tarjoaa laajan valikoiman luksuskategorian ja kohtuuhintaisen luksuskategorian tuotemerkkejä. Yhtiö valmistaa itse noin 15 prosenttia myymistään tuotteista, jotka tunnetaan yhtiön omista merkeistä, kuten NOOM, A+more, Cap HornBogi, Casa Stockmann ja Villa Stockmann (linkit aukeavat uudessa välilehdessä).

Lisäksi Stockmann tarjoaa monipuolisia yhteistyömahdollisuuksia niin yrityksille kuin brändeille. Yhteistyömuodot pitävät sisällään muun muassa shop-in-shop -kumppanuuksia, jonka puitteissa kumppaniyhtiö myy omia tuotteitaan tai palvelujaan Stockmann-tavaratalojen tiloissa. Yhteistyö voi liittyä myös maksettuun näkyvyyteen tavarataloissa ja Stockmannin omissa medioissa, kuten Stockmann Magazinessa. Tutustu kumppanuusvaihtoehtoihimme täältä.

Stockmann-divisioonan vuosi 2023 lukuina

 • Noin 1,4 miljoonaa asiakasta
 • 8 tavarataloa ja verkkokauppa
 • 3 maassa
 • Yli 87 000 MyStockmann -jäsentä
 • Liikevaihto 318,5 miljoonaa euroa vuonna 2023
Kuvituskuva, jossa nainen istuu rahilla

Stockmann-divisioonan strategia ja taloudelliset tavoitteet

Julkaistu 13.11.2023

Stockmann-divisioonan asiakaskeskeinen strategia perustuu Stockmannin tarkoitukseen, joka on luoda hyvän elämän markkinapaikka, ja tähtää kannattavan ja kestävän kasvun saavuttamiseen.

Divisioonan kolme keskeisintä strategista tavoitetta ovat:

 • Tarjooman kehittäminen: Stockmann-divisioona vahvistaa asemaansa edelleen premium- ja luksuskategorioissa lisäten samalla uusia brändejä, täydentäviä tuotekategorioita ja palveluja sekä kehittäen tarjoomansa vastuullisuutta. Helsingin tavaratalon rooli on tässä keskeinen.
 • Uskollisen kanta-asiakaskunnan kasvattaminen ja hyödyntäminen: Stockmann jatkaa kanta-asiakasohjelmansa kehittämistä aktivoidakseen entisestään 1,4 miljoonan henkilön kanta-asiakaskuntaansa sekä hyödyntääkseen data- ja personointikyvykkyyksiä entistä paremmin.
 • Saumattoman monikanavaisen asiakaskokemuksen varmistaminen: Stockmann varmistaa saumattoman monikanavaisen asiakaskokemuksen kehittämällä tavaratalojaan, vauhdittamalla verkkokaupankäyntiä ja investoimalla digitalisaatioon ja automaatioon.

Stockmann-divisioonan taloudelliset tavoitteet ovat:

 • Liikevaihdon kasvu markkinakasvun* mukaisesti keskipitkällä aikavälillä
 • Positiivinen vapaa kassavirta keskipitkällä aikavälillä
 • Oikaistu liikevoittomarginaali 5 % keskipitkällä aikavälillä

* Stockmannin kohdemarkkina Suomessa, Latviassa ja Virossa sisältäen muodin, kauneuden ja kodin kategoriat

Stockmann-Divisioonan arvot

Kuvituskuva, jossa seisova nainen hymyilee

Keskityn asiakkaaseen

Ymmärrän, inspiroin ja ratkaisen.

Kuvituskuva, jossa kädet pitelevät kosmetiikkaa ja hedelmiä

Toimin rohkeasti

Uskallan, uudistun ja päätän.

Kuvituskuva, jossa ihminen farkuissa ja kädessä kukka

Teemme yhdessä

Välitän, osallistun ja saavutan.

Kuvituskuva, jossa huonekaluja

Stockmann-divisioonan Vastuullisuus

Muoti- ja tavarataloliiketoiminnan toimijana Stockmann on keskeisessä asemassa kestävän kulutuksen sekä kiertotaloutta tukevien toimintamallien edistämisessä. Teemme määrätietoista kehittämistyötä.

monta mahdollisuutta kumppanuuksiin

Stockmannin tavaratalot ja omat mediat tarjoavat vaikuttavia ja uniikkeja näkyvyysvaihtoehtoja brändillesi.

Kuvituskuva, jossa astioita pöydässä ja kahden ihmisen kädet