Kiertotalous mielessä jo suunnittelupöydällä

Kierrätettävyys on keskeistä muotiteollisuuden vastuullisuudessa. Mahdollistamme ja kehitämme kierrätettävyyttä Stockmannin omissa merkeissä monin tavoin.

Tuotteen jatkokäyttö on mielessämme jo suunnittelupöydällä: suunnittelemme tuotteita, joiden käyttöikä on pitkä ja jälleenmyyntiarvo hyvä. Omien merkkien valikoimassamme on erityisesti ajattomia tuotteita, joiden tyyli ei vanhene. Höystämme tarjontaamme uusilla ideoilla ja trendikkäillä asusteilla, joiden avulla asiakkaat voivat raikastaa tyyliään.

Lasten leikeissä vaatteet kuluvat hurjaa tahtia. Pienille asiakkaillemme lisäämme jo valmiiksi polviin hauskoja paikkoja ja huolehdimme säätömahdollisuuksista, jotta vaatteet palvelevat pitempään ja kiertävät vielä seuraavien leikkijöiden menoihin. 

Pyrimme mahdollisuuksien mukaan monomateriaaleihin eli siihen, että tuotteita ei valmisteta sekoitemateriaaleista. Tällöin tuotteidemme kierrätys on helpompaa. Materiaalivalintoihin vaikuttaa moni asia; lue näistä lisää.

Tavarataloissamme toimii kumppaneita, joiden toiminta perustuu kiertotalouteen. Teemme yhteistyötä Emmyn, Ninyesin ja Reloven sekä HSY:n kanssa.