Valitsemme pitkään kestäviä materiaaleja

Olennainen osa vastuullisuutta on materiaalin valinta. Meillä materiaalivalinnat lähtevät tuotteen suunnittelusta: ensin suunnitellaan asiakkaille tarkasti harkittu tuote, ja sen jälkeen etsitään juuri tähän tuotteeseen sopiva materiaali.

Materiaalien vastuullisuuteen vaikuttaa moni tekijä. Kaikkea tekemistämme ohjaa laatu, joka on myös materiaalivalintojemme takana.

Pyrimme käyttämään sopivassa määrin kierrätettyjä materiaaleja optimoiden samalla tuotteen kestävyyden: muun muassa kierrätyspuuvilla sellaisenaan ei ole järin kestävää, joten käytämme tuotteessa esimerkiksi viidenneksen kierrätyspuuvillaa ja loput tavallista, jolloin tuotteen kestävyys ei kärsi. Tietyissä tuotteissa, kuten lakanoissa, kierrätyspuuvilla saattaa näyttää nopeasti nukkaiselta, mikä ei ole asiakkaidemme mieleen. Näihin valitsemme tavallisesti perinteistä, todella kestävää puuvillaa, joten asiakkaamme voivat käyttää tuotteita pitkään. 

testaamme uutta harkiten

Stockmannilla painotetaan paljon luonnonmateriaaleja, kuten puuvillaa, pellavaa, villaa ja silkkiä.

Ne kestävät hienosti käyttöä ja ovat pitkäikäisiä materiaaleja, joten tuotteita käytetään paljon ja pitkään.

Uusia ja muokattuja materiaaleja tulee markkinoille jatkuvasti. Haluamme tarjota asiakkaille uutta mutta pitää samalla huolta laadusta. Siksi kokeilemme uusia materiaaleja harkitusti, ja laajennamme kokemustemme pohjalta parhaiden uusien materiaalien käyttöä.

omien merkkiemme materiaalit

Valitsemme tuotteiden materiaalit tarkoin niiden käyttötarkoitusta ajatellen, sillä materiaalivalinnat vaikuttavat sekä ihmisiin että ympäristöön.