Kiertotaloutta Stockmannilla: korjaa ja kierrätä

Käytännön kiertotalous on tehty Stockmannilla helpoksi: voit päivittää vanhat lempivaatteesi ammattitaitoisen ompelijan avulla, ostaa laadukkaita second hand -tuotteita tai kierrättää vaatteesi. Stockmann tarjoaa asiakkailleen yhä enemmän tuotteita ja palveluita, jotka tukevat kiertotaloutta.

Laadukkaat tuotteet kestävät aikaa ja käyttöä sekä säilyttävät hyvin jälleenmyyntiarvonsa. Tuotteiden elinkaarta pidentää se, että niistä pidetään hyvää huolta ja viime vaiheessa kierrätetään eteenpäin. Stockmann ja sen huolella valitut kiertotalouskumppanit auttavat tekemään vastuullisia valintoja kolmella tavalla.

Kuvituskuva, jossa nappeja ja lankoja ja vaatteet

Korjaa, muokkaa ja huolla

Monikäyttöisyys ja pitkä elinkaari ovat asiakkaiden suurimpia toiveita tämän päivän vaatteille. Stockmannin ompelupalvelun työntekijöillä on vankka kokemus vaatteiden muokkaamisesta uuteen uskoon. Stockmann palvelee kaikissa vaatteiden ja asusteiden muokkaamistarpeissa, olivatpa vaatteet ostettu Stockmann-tavarataloista, verkkokaupasta tai mistä tahansa muualta.

Shoppaile laadukasta second handia

Helsingin keskustan tavaratalomme second hand -valikoiman kumppani on lastenvaatteiden kierrättämiseen keskittyvä Ninyes. Monipuolisesta second hand -valikoimastaan ja kahvilaherkuistaan tuttu Relove taas löytyy sekä Helsingin keskustan että Tampereen tavarataloista. MyStockmann-asiakkaille tarjoamme edun kierrätettyjä huonekaluja myyvän Mjukin myyntipalveluun.

Kuvituskuva, jossa ihminen farkuissa ja kädessä kukka
ihminen ojentaa toiselle lasivaasin

Kierrätä ketterästi

Jokaisessa Stockmannin tavaratalossa on Emmyn myyntilaatikko, johon voi toimittaa käytettyjä merkkivaatteita. Keräyspisteet sijaitsevat tavaratalojen lastenvaateosastoilla ja Tapiolassa kauppakeskus Ainoan puolella. Myyntiin sopivat hyväkuntoiset lasten, naisten ja miesten merkkivaatteet, -kengät ja -asusteet sekä äitiys- ja itse tehdyt vaatteet.

Stockmannilta löytyy keräyslaatikko myös sellaisille poistotekstiileille, jotka eivät enää sovellu vaikkapa hyväntekeväisyysjärjestöjen keräyksiin, mutta joita ei kannata heittää roskiinkaan. Stockmann aloitti viime vuonna Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n kanssa palvelun, jossa voit lajitella rikkinäiset sekä käyttö- ja korjauskelvottomat tekstiilit hyötykäyttöön. Poistotekstiilin keräys on laajentunut Turun-tavarataloon yhteistyössä Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) kanssa ja uusimpana yhteistyönä Tampereen-tavarataloon yhteistyössä Pirkanmaan Jätehuollon (PJH) kanssa.

KIERTOTALOUS MIELESSÄ JO SUUNNITTELUPÖYDÄLLÄ

Tuotteen jatkokäyttö on mielessämme jo suunnittelupöydällä: suunnittelemme tuotteita, joiden käyttöikä on pitkä ja jälleenmyyntiarvo hyvä.